Fuksien selviytymisopas

Tervetuloa opiskelemaan restonomiksi Savonia-ammattikorkeakouluun!

Kokoamme tälle sivulle korkeakouluopiskeluun liittyviä ajankohtaisia asioita

Opiskelijahaalarit


Haalarit symboloivat opiskelijaelämää ja yhdistää opiskelijoita. Savoniassa jokaisella koulutusalalla on haalareilla omat värinsä ja restonomiopiskelijoilla ne ovat oranssit. Ensimmäisinä päivinä tunnistat oman koulutusalasi tuutorit & KUREO ry:n hallituksen oransseista haalareista.

Haalareita pidetään yleisesti erilaisissa opiskelijabileissä ja teematilaisuuksissa. Tuutorit pitävät haalareita yleensä myös koulutusesittelyissä.

Muista, että edustat KUREO:ta sekä Savonia-ammattikorkeakoulua liikkuessasi haalareiden kanssa ulkona. Käyttäydy siis asiallisesti. Restonomiopiskelijoilla on tunnetusti hyvä maine haalarikansana.

Huomioithan sen, että kaikki ravintolat ja baarit eivät päästä haalarikansaa sisälle opiskelijatapahtumien ulkopuolella.


KUREO opiskelijahaalarit 101

 • HAALAREITA EI SAA PITÄÄ ENNEN HAALARIVALAA JA NIIDEN TULEE OLLA PUHTAAT VALAN AIKANA.

 • Pue haalarit siten, että logo on selkeästi nähtävillä selässä.

 • Haalareita ei yleensä pueta kokonaan ylös, vaan hihat sidotaan lanteille. (suosittelemme myös käyttämään vyötä, se helpottaa elämää kummasti)

 • Lahkeen voi vaihtaa seurustelukumppanin kanssa, hihan tai takataskun voi vaihtaa kaverin kanssa jos heiltä löytyy eriväriset haalarit.

 • Haalareita voi ''tuunata''.

 • Haalareita ei saa pestä, elleivät ne ole sinun päälläsi.


MILLOIN SAADAAN HAALARIT?!

 1. Haalarihankinnoista vastaa KUREO ry:n yhteistyövastaava Jori Julkunen (jori.julkunen@kureory.com 0400524728).

 2. Ensimmäisen viikon aikana teillä on mahdollisuus sovittaa haalareita.

 3. Haalarit tilataan kun kaikki halukkaat ovat sovittaneet ja vahvistaneet kokonsa.

 4. Suosittelemme liittymään KUREO ry:n jäseneksi, jolloin saat haalarit edullisempaan hintaan kuin "ei-jäsenet".

 5. Haalarit saapuvat yleensä loppusyksystä jonka jälkeen suoritetaan haalarivala.


Haalarimerkit

 • Haalarimerkit ovat keskeinen asia opiskelijahaalareissa. Merkkejä on mahdollista saada erilaisista tapahtumista ja mikäs sen parempi tapa ikuistaa muisto tapahtumasta kuin ommella haalarimerkki omiin haalareihin kiinni! Opintojen alussa sinulla on mahdollista ostaa KUREO ry:n omia haalarimerkkejä kampukselta tai Kide.appista.

 • Haalarimerkit tulee ommella kiinni ja esimerkiksi liiman tai ompelukoneen käyttäminen ei ole suotavaa. Haalarisponsoreiden logoja ei myöskään saa peittää merkeillä.